søndag 30. august 2015

Skjørt av dongeribukse


For mange år siden sydde jeg om en dongeribukse til skjørt. Det ble ikke vakkert, men et utrolig behagelig skjørt. Jeg har brukt det masse, det er nok det selvsydde plagget som har vært mest i bruk. Men nå var det blitt så slitt at det nesten ikke hang sammen lenger. Kunne ikke bruke det på jobben, enda vi har en veldig avslappet kleskode (folk går helst i dongeribukser, t-skjorter, lab-frakker og ESD-sandaler).

Det gamle skjørtet:

Jeg sliter alltid buksene mine på innsiden av lårene (sånn er det når man har tjukke lår!). Denne gamle buksa var av en litt videre modell enn det jeg vanligvis bruker, og jeg tenkte den kunne passe fint til skjørt:

Den har en buet søm som går opp på baksiden av lårene og opp på rumpa. Jeg fulgte fasongen på denne sømmen men klipte så langt ned at jeg ikke kom i konflikt med baklommene:

Den nederst delen av beina ble brettet ut og felt inn i den buete åpningen:

Klipte samme bue framme også:

Presset sømmemonnet sammen utover mot sidene av skjørtet og sydde to stikninger. La opp med et belegg av prikkete skråbånd jeg lagde av stoff fra Stoff og Stil. Lagde et bredt skråbånd, men det hadde vært lurere med et litt smalere et. Da kunne jeg laget stikningene nederst tettere sammen og nærmere kanten:


Resultatet:

Et praktisk og behagelig hverdagsskjørt som sikkert blir like mye brukt som det gamle:

Redesign of an old pair of jeans. The process is fairly simple:
Cut off at desired length.
Lay flat and cut out a triangular piece in the back and front.
(My cutout is more curved to mirror the seam at the back of the jeans.)
Use the legs that were cut off and insert fabric in the triangular openings.
Make sure the skirt is flat while doing this.
Hem the skirt.

The result is a very comfortable skirt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar