søndag 14. januar 2018

Jumper dress i dongeri

Jeg sydde enda en Ultimate Shift Dess i høst, denne gangen ermeløs og i dongeri.

Den er ment å brukes som en "forkle-kjole" med genser og strømpebukser under og er derfor foret. Jeg skjønte fort at den alltid ville bli brukt med en genser eller T-skjorte under, for ermeåpningene er så store at BH'n synes. Og det kan jeg ikke fordra!

Kjolen er samme størrelse som den "lille blå" jeg lagde tidligere, og den har mange av de samme problemene. Jeg er usikker på om jeg bør prøve å bruke en mindre størrelse og gjøre en "full bust adjustment" eller prøve å tegne et tilsvarende mønster helt fra grunnen av. 


Selv om kjolen har noen feil har den blitt mye brukt i høst og vinter. Den er behagelig å ha på selv om den ikke passer helt perfekt rundt halsen og skuldrene.


Lommer som akkurat har plass til mobilen. Dette er første gangen jeg har sydd på dongeri med gule kontrastsømmer, og selv om de ikke er perfekte jeg er ganske kry over resultatet.

I made another Ultimate Shift Dress, this time I used the pattern for a denim jumper dress. The problems I had with the fit on the Little blue dress is obvious here as well, but without the sleeves the dress feels less restrictive. As I planned to use this dress as a jumper dress with T-shirt and tights under, it is lined instead of using facings. 
My first time sewing contrasting topstitching, and I am quite proud of it (even if it is not perfect).

Despite its flaws I have used the dress a lot during fall and winter.

I want to make another one in wool, but I have to modify the pattern before that. Or make a new pattern from scratch......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar