søndag 3. januar 2016

Bytteprosjekt

Jeg har en avtale med en smed. Han ville ha knestrømper i nålebinding, og jeg trenger flere teltplugger. Jeg er ikke så begeistret for å nålebinde lange strømper. Stinget jeg bruker er ikke særlig elastisk sideveis, og da kan det bli vanskelig å få til en god passform. Jeg har hatt noen mål å gå etter underveis, så vi får håpe de er greie nok:

Til å holde strømpene oppe har jeg laget hosebånd maken til de man bruker til bunad:

Det er i prinsippet ganske enkelt å flette slike, utfordringen er å få det jevnt og pent. Øvelse gjør vel mester. Fremgangsmåten er bra beskrevet i Bunadmagasinet

Mottakeren har planer om å farge strømpene, så det blir spennende å se sluttresultatet.


4 kommentarer:

 1. Så artige strømper, og så forseggjorte med flettede bånd :) Smeden må da bli fornøyd! Jeg har begynt å spinne garn, og har kost meg med mange av dine gamle poster de siste kveldene.

  SvarSlett
 2. Blubb blubb.... Jeg er akkurat i ferd med å komme opp til overflaten etter en vinter uten tid til særlig hobbyaktivitet. Har holdt på med oppussing og flytting, så det har vært lite tid til andre ting. Men nå kommer det bedre tider! Jeg har sett hvor fantastisk dyktig du har blitt på å spinne. Artig! Det er nesten som meditasjon, ikke sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt fantastisk moro!!! Nå er jeg i gang med rokken også :)

   Slett
 3. Jeg har lagt merke til det, og jeg er imponert! Jeg har en gammel rokk etter bestemora mi, og jeg har planer om å pusse den opp og teste. Så var det det med tida da.....

  SvarSlett