tirsdag 27. juli 2010

Kunstprosjekt!

Edel Marie, damen bak Strikkespinn har et kunstprosjekt på gang hvor hun samler inn miniatyrplagg som skal spinnes sammen i et dugnadsprosjekt. Kjempespennende! Det ble i utgangspunktet bedt om strikkede plagg, men jeg måtte jo prøve å lage noe i nålbinding.

Det ble litt vanskeligere enn jeg hadde trodd ;-)
For å prøve lage et par små sokker valgte jeg et tynnere garn enn jeg vanligvis bruker. Problemet er at jeg lager løkker rundt tommelen når jeg nålbinder, og tommelen min er jo like stor selv om garnet er tynnere. Resultatet ble alt for løst og slaskete:


Kunne forresten vært OK til et sjal, det må jeg huske til seinere.

Jeg trengte en tynnere tommel, men jeg hadde ikke lyst til spikke til den jeg har på venstrehanda. Løsningen ble å bruke en "kunstig tommel", to nålbindingsnåler tapet sammen gjorde nytten. Nytt forsøk, garnet er Blufaced Leicester fra Spinnvilt spunnet på håndtein:


Det var litt plundrete, men det gikk. Resultatet ble ett par sokker, ca 5 cm i diameter:


Jeg er litt bekymret for at de skal være for store til å kunne brukes i prosjektet, men uansett så har det vært et artig eksperiment.

Det blir spennende å se resultatet av prosjektet og om sokkene mine får være med :-)

2 kommentarer:

  1. Heisann, de nydelige sokkene dine skal med ja. Har akkurat lagt inn bilde av dem på Spinners Home. Skal bli riktig spennende å komme i gang med dette. Tusen takk for at du ville bidra.

    SvarSlett
  2. heisann, og takk for at du fulgte meg til den nye bloggen. Håper å se flere folk der, enn i den gamle, som ble helt "umulig" til slutt!
    Så nusselige sokker du har nålbundet. det har jeg aldri forsøkt, men de sier at det tar litt lenger tid enn å hekle, og da ramler jeg rett ut. For jeg vil helst ha ting ferdig med en gang!

    SvarSlett