søndag 4. april 2010

Nød lærer naken kvinne å spinne (og sy)

Neida, jeg var ikke naken. Men jeg hadde lyst til å sy en kjole som niesen min kan bruke på vikingmarkeder til sommeren. Ullstoff i en fin rosarød farge hadde jeg på lur, kom over noe billig på Stoff og Stil for en god stund siden.

Det er jo best å sy ull med ulltråd, og så fikk jeg øye på noe nydelig håndfarget shetlandsull jeg hadde kjøpt hos HK Spindles & Fiber.

Jeg spant opp litt av det og tvinnet sammen (Andean Plying) og fikk ca 57 meter ut av 11 gram. Passe tykt og sterkt nok til sytråd for det tykke ullstoffet.

Her er kjolen ferdig, mangler bare litt pynt:
Det er vel litt råflott å bruke den nydelige håndfargede ulla til sytråd, resten skal jeg bruke til noe som synes bedre :-)

4 kommentarer:

 1. Så nydelig kjole! Og flott garn du har spunnet. Litt ekstra stas med sjølspunne sytråd, da.. Inspirerende prosjekt. Og kjolen er så sjønn i seg sjøl at jeg ikke tenkte den trengte noe pynt. Men kanskje er den iferd med å bli enda sjønnere?

  SvarSlett
 2. Tusen takk!
  Tenker litt på noen smale brikkevevde bånd....

  SvarSlett
 3. Hei!

  Takk for hilsen på bloggen min!

  Søt kjole! og når jeg ser alt det andre fine håndverket du drive rmed her, tror jeg ikke det blir noen utfordring for deg å farge garnet selv! *g*
  Så koselig - da ses vi på Borre! Jeg ante ikke at det var så mange viking-håndverk interesserte damer her i blogverdenen - kanskje vi må ha en orange 'B' på teltene våre så vi finner hverandre? ;)
  Ha en fin søndagskveld!
  mariann

  SvarSlett
 4. Hei igjen, Heidi!

  Takk skal du ha! Tror skjerfet blir et lite teppe til slutt ;)

  LOL - når jeg tenker meg om har jeg en vimpel med en blå potte på, fra mange år tilbake da vi laget - uh - potteblått ;) Den trenger i grunnen bare den lille orange B'en for å bli fin!
  klem fra mariann

  SvarSlett